Staro šolo na Brjah prenavljajo v učni center

datum: 09.01.2014
kategorija: Novice

Z nekaj malega zamude, pa vendar še dovolj v času, se je na Brjah pričelo z obnovo stare šole. Obnovljeni prostori bodo namenjeni sadjarstvu – tu bo nastal Učni center za promocijo in predelavo kmetijskih pridelkov. Občina Ajdovščina je za projekt, v okviru LAS-a, uspela pridobiti evropska sredstva iz programa Leader.

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja - Evropa investira v podeželjeGradbeno dovoljenje za obnovo je bilo že pridobljeno, v začetku tega tedna pa je bil izvajalec tudi uveden v delo. Preko javnega razpisa je bil kot najugodnejši ponudnik za izvedbo investicije izbrano podjetje Elita Nagode.

Projekt učnega centra je pripravljen za izvedbo v dveh fazah – poleg obnove obstoječega objekta še prizidek za namene in potrebe krajevne skupnosti. Za sedaj se bo izvedla prva faza – star šolski objekt bo dobil lepši izgled, funkcionalnejšo razporeditev prostorov, predvsem pa novo vsebino, pomembno za razvoj podeželja in za razvoj turizma.

Logo Leader V obnovljenem objektu bodo urejeni prostori učnega centra Brje, s predelovalnico sadja, manjšo prodajalno in učilnico ter prostori za potrebe delovanja Krajevne skupnosti, vključno z vsemi potrebnimi spremljevalnimi prostori. Na novo bo urejena okolica objekta, ki bo dobila nekaj dodatnih parkirnih prostorov, nova pa bo tudi komunalna infrastruktura ter prometna ureditev. Odprtje novega učnega centra na Brjah bo še pred začetkom poletja.

Vrednost projekta, vključno s tehnološko opremo učnega centra, je 325.000 evrov, kar 200.000 evrov je Občini uspelo pridobiti preko javnega razpisa za sredstva Leader.

 

 Logo LAS

 

 

EU zastavaSlo zastava  

 

 

 

 

 


 

Grb Občine Ajdovščina