Ana Bric - nova vipavska vinska kraljica

datum: 24.08.2016
kategorija: Novice

Nova vipavska vinska kraljica bo 21-letna Ana Bric z Vogrskega, ki bo okronana na prireditvi Vipavska trgatev v nedeljo, 11. septembra v Vipavi. Tako je včeraj v Vipavi odločila posebna komisija, sestavljeno iz predstavnikov občin in vinarjev Vipavske doline.

 Ana se šola na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem na Bledu, prihaja pa s 'Frlanove kmetije' na Vogrskem, kmetije z dolgo tradicijo. Obsega 12 hektarjev, od teh je pet hektarjev vinogradov, kjer na terasah uspeva osem sort grozdja. Družinska kmetija je najbolj znana po vinu rose (iz barbere). Ukvarjajo se tudi s sadjarstvom in pa turizmom.

Nova vipavska vinska kraljica je vajena poprijeti za delo tako v vinogradu kot tudi v vinski kleti, tako da pozna potek pridelave od grozda do steklenice. Dobro se znajde tudi pri strežbi na domači kmetiji. S suvereno predstavitvijo in točenjem vina je prepričala tudi komisijo. Vipavski vinorodni okoliš bo nova kraljica zastopala na vinskih, kulinaričnih, turističnih in sejemskih prireditvah. Obljubila je, da se bo trudila na vsakem koraku širiti dober glas o lepi Vipavski dolini in njenih imenitnih vinih. rizem na Bledu, prihaja pa s 'Frlanove kmetije' na Vogrskem, kmetije z dolgo tradicijo. Obsega 12 hektarjev, od teh je pet hektarjev vinogradov, kjer na terasah uspeva osem sort grozdja. Družinska kmetija je najbolj znana po vinu rose (iz barbere). Ukvarjajo se tudi s sadjarstvom in pa turizmom. Nova vipavska vinska kraljica je vajena poprijeti za delo tako v vinogradu kot tudi v vinski kleti, tako da pozna potek pridelave od grozda do steklenice. Dobro se znajde tudi pri strežbi na domači kmetiji. S suvereno predstavitvijo in točenjem vina je prepričala tudi komisijo,. Vipavski vinorodni okoliš bo nova kraljica zastopala na vinskih, kulinaričnih, turističnih in sejemskih prireditvah. Obljubila je, da se bo trudila na vsakem koraku širiti dober glas o lepi Vipavski dolini in njenih imenitnih vinih.