Koledar dogodkov

Dogodek: 12. Druženje s pinelo

Datum: 17.04.2017
Ura: 15:00

Kraj: Planina
Lokacija: Planina na Vipavskem

Organizator: Planinski vinarji

 Planinski vinarji že več kot desetletje pripravljamo prireditev posvečeno avtohtoni vipavskisorti pineli, ki najbolje uspeva prav na planinskih gričih. Tu se počuti kot doma - je bližje soncu, s pogledom proti morju, s koreninami visoko nad reko Vipavo in z upehano burjo med mladikami. Ker je Planina prvi dom te posebne vipavske sorte, tudi letos pripravljamo praznik, posvečen samo njej - pineli.

12. Druženje s pinelo pričenjamo tradicionalno; ob 15. uri pri cerkvici Sv. Pavla, od koder se odpirajo najlepši pogledi na Planino in Vipavsko dolino. Ob 16. uri sledi otvoritev Druženja s pinelo na planinskem placu pred staro šolo. Letošnji dogodek selimo v prijetnejši ambient, v zavetje planinskega placa, ulic in vaške lipe.

Nova lokacija nam odpira nove možnosti, zato druženje osvežujemo in številnim pinelam iz celotne Vipavske doline dodajamo planinske dobrote. Praznični dan med pinelami bodo popestrili glasbeni nastopi in domača kulinarika.

Vabljeni v družbo pinele, vipavskih vinarjev in planinskih dobrot!

DRUŽENJE S PINELO

Kdaj: 17.4.2017

Urnik: 16.00 – 21.00

Lokacija: Plac pred staro šolo, Planina nad Ajdovščino

Vstopnina: 10 €, 5€ kavcija za kozarec

PROGRAM:

15.00 Maša pri sv. Pavlu

16.00 Otvoritev Druženja s pinelo

16.00 – 21. 00 Degustacija pinel iz celotne Vipavske doline

Več o dogodku najdete na Facebook strani - Druženje s pinelo, kjer bomo ažurno objavljali informacije v zvezi z dogodkom. O sami pineli, Planini in planinskih vinarjih pa si več lahko preberete na spletni strani vasi Planina.