Koledar dogodkov

Dogodek: Predavanje: Osnove sistema HACCP in pravila glede označevanja živil

Datum: 18.05.2017
Ura: 17:00

Kraj: Brje
Lokacija: Učni center Brje

Organizator: Ljudska univerza Ajdovščina

 Pravne in fizične osebe, ki opravljajo proizvodnjo in promet živil in javno oskrbo s pitno vodo, morajo v notranjem nadzoru spremljati in zagotoviti njihovo zdravstveno ustreznost v vseh fazah proizvodnje in prometa. Notranji nadzor mora biti vzpostavljen na osnovah HACCP sistema, ki omogoča prepoznavanje mikrobioloških, kemičnih in fizikalnih agensov, ki lahko predstavljajo tveganja za zdravje, izvajanje potrebnih ukrepov ter vzpostavlja stalen nadzor na tistih mestih (kritičnih kontrolnih točkah) v proizvodnji in prometu živil, kjer se tveganja lahko pojavijo.

Predavanje bo vodila Blanka Samec (univerzitetni diplomirani inženir živilske tehnologije), ki ima bogata strokovna znanja in izkušnje iz različnih področij, od tehnologije predelave sadja in ostalih živilskih izdelkov, prehrane z dietetiko, kemije in mikrobiologije, kot tudi označevanja in trženja končnih proizvodov. Je notranji presojevalec v sistemu HACCP.

Obvezne prijave na spletni strani www.lu-ajdovscina.si

ali

Informacije : 05 366 47 50 ali 041 437 785 info@lu-ajdovscina.si.