Koledar dogodkov

Dogodek: Kinodejka: Dvojne počitnice

Datum: 20.07.2017
Ura: 22:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Parkirišče MC Hiše mladih Ajdovščina (ob slabem vremenu pa v Baru Hiša mladih)

Organizator: KAŠ

Kinodejka plakat.jpgV četrtek zvečer je gledanje televizije in piratsko pridobljenih filmov prepovedano!

Zakaj?

Ker na KAŠu že 5. leto organiziramo KINODEJKO = KAŠev kino pod zvezdami.

Letošnjo sezono bomo začeli s slovensko mladinsko komedijo Dvojne počitnice iz leta 2001, v režiji in po scenariju Tuga Štiglica, zgodba pa je bila posneta po kratki istoimenski prozi Braneta Dolinarja. 

KDAJ: 20.7. ob 22h

KJE: Parkirišče pred MC Hiša mladih, v primeru slabega vremena pa v Bar Hiša Mladih. VSTOPNINE NI Se vidmo ;) 

Film scenarista in režiserja Tuga Štiglica je v koprodukciji hiše Timaro Productions in uredništva Otroškega in mladinskega programa TV Slovenija nastal leta 1999. Pripoveduje o preživljanju dvojnih med enimi samimi šolskimi počitnicami. Dvojčka Braco in Božo skujeta načrt, kako preživeti poletne počitnice, ne le pri noni in teti Stani ob morju, temveč tudi pri stricu Vanetu, starem morskem mačku, pri katerem je bivanje seveda veliko zanimivejše in razburljivejše kot pri noni.

V filmu igrajo Dani Poslek, Dušan Poslek, Katja Šivec, Janez Škof st., Franc Markovčič, Marko Okorn, Radko Polič, Štefka Drolc, Jernej Kuntner, Judita Zidar, Roman Končar, Lučka Počkaj, Rastko Krošl in Dare Valič.

Film je nastal po literarni predlogi Braneta Demšarja, avtor glasbe je Jože Potrebuješ, montažerja sta Milan Miloševič in Vesna Nikolovska Kržičnik, pod scenografijo se podpisuje Mirta Krulc, kostumografka je Vesna Rotar Kastelic, oblikovalec maske Gabrijela Fleischman, oblikovalec zvoka Igor Laloš in snemalec zvoka Marko Tajič.