Koledar dogodkov

Dogodek: InCastra - dan ajdovske industrije in podjetništva

Datum: 22.09.2017 - 23.09.2017

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Izhodišče za oglede podjetij - Letališče Ajdovščina

Organizator: LU Ajdovščina v sodelovanju z drugimi ustanovami in podjetji ter Občino Ajdovščina

inCASTRAplakatFB.jpgDvodnevni dogodek bo namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij. S tem namenom bodo organizirani vodeni ogledi v podjetjih in predstavitve ter zabavni program na osrednjem prizorišču, ki bo na ajdovskem letališču.

Vsebinski del dogodka:

Prvi dan (petek, 22. september) bo namenjen v prvi vrsti šolajoči se mladini, torej osnovnošolcem 8. in 9. razreda, dijakom strokovno-tehničnih šol in brezposelnim. Zanje bodo organizirani vodeni ogledi in predstavitev dejavnosti, vezanih na delo podjetij. Na ta način lahko mladi spoznavajo podjetja in poklice, kar lahko vpliva na njihovo odločitev o nadaljnjem šolanju.

Drugi dan (sobota, 23. september) bo dogajanje bolj razgibano in družabno obarvano. Na osrednjem prizorišču se bo odvijalo več aktivnosti. Potekal bo Fly-in letalski dogodek, na katerem se bodo srečali piloti ultralahkih letalnih naprav in ostalega splošnega letalstva, odvijale se bodo predstavitve podjetij na sodoben in interaktiven način ter pester spremljevalni program. Iz osrednjega prizorišča bomo za obiskovalce organizirali tudi prevoze v podjetja, kjer bodo po vnaprej določenem urniku potekali ogledi podjetij. Za vse oglede so potrebne prijave na spletni strani dogodka.

Spletna stran dogodka InCastra

InCastra na Facebooku 

Obiskovalcem dogodka bi radi na zanimiv način predstavili čim več ajdovskih podjetij in njihove dejavnosti ter uspešne zgodbe, saj menimo, da so lahko zgled marsikateremu podjetju na slovenskem in po svetu ter nam v velik ponos.

Dogodek organizira Ljudska univerza Ajdovščina v sodelovanju z Razvojno agencijo ROD, Območno zbornico za severno Primorsko, Nova Gorica, Območno obrtno-podjetniško zbornico Ajdovščina, Turistično informacijskim centrom Ajdovščina, z Inštitutom za mladinsko politiko in Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije OE Nova Gorica, po naročilu Občine Ajdovščina.