Koledar dogodkov

Dogodek: Koncert: Društvo mrtvih pesnikov - Astronavt (predpremierno)

Datum: 03.11.2018
Ura: 21:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: MKC Hiša mladih Ajdovščina

Organizator: MKC Hiša mladih

DMP-astronaut.jpgDMP - Društvo mrtvih pesnikov, glasbena zasedba iz Novega mesta, 7. novembra v prostrana vesolja pošilja svoj 8. studijski album. Na njem so skladbe, ki utegnejo preživeti tukajšnji čas in preseči tuzemski prostor. Predpremierno ga bodo predstavili 3. novembra v Hiši mladih v Ajdovščini!

Astronavt je konceptualen album, ki raziskuje minljivost življenja na zemlji ter izgubljenost človeka v vesolju. "Smo res sami v vesolju ali še kdo stanuje tu?" se sprašujejo DMP in preroško napovedujejo pohod človeka v neskončnost medzvezdja. Vsakdo se kdaj počuti kot astronavt, izgubljen v svojem, lastnem vesolju. Kajne?

Na albumu najdemo dve skladbi, ki sta že radijski uspešnici - Tinta in pero in Čip, ter Padalo za strah in naslovno Astronavt, ki bosta kot singla s pripadajočima videospotoma izšli v oktobru in novembru. Na koncertu pa bodo predstavljene tudi vse nove skladbe in potencialne uspešnice z novega albuma. 

Obiskovalici bodo doživeli celostno koncertno izkušnjo DMP, saj bodo ob predstavitvi skladb z novega albuma lahko uživali tudi ob uspešnicah Ti si vse, Nebo nad Berlinom, Komu zvoni, 25 in drugih.

DMP najraje svoje skladbe izvajajo v živo, njihov glasbeni izraz pa je z novim albumom postal še bolj iskren in neposreden. Krmarijo med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. 

DMP zanimivosti & informacije:

YT profil >> https://www.youtube.com/user/DMPofficialslovenia 

FB stran >> www.facebook.com/DMPDrustvomrtvihpesnikov/ 

TW profil >> https://twitter.com/DMPbandSlovenia 

IG profil >> https://www.instagram.com/drustvomrtvihpesnikov/

Spletno mesto >> www.dmp.si