Koledar dogodkov

Dogodek: Martinova fura

Datum: 10.11.2018

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Zbor udeležencev: bar Prima, C2, Ajdovščina

Organizator: Kristjan Koren

 martinova fura.jpgKolo je moje življenje, delo in veselje, november pa čas martinovanja, zato sem si želel oboje združiti in deliti s prijatelji! Vem, da je zabava neizogibna, zato se te organizacije in druženja z vami veselim že od same ideje!  Pridružite se mi na edinstveni dogodivščini. V dobri družbi, prijetnem vzdušju si bomo skupaj popestrili jesensko dogajanje in se zapelali po slikoviti Vipavski dolini ter še malo pokukali na rob Krasa.

Začnemo v baru Prima v Ajdovščini ob 9h, takoj po kavici nas bo pot peljala do kraja Goče, kjer nas čaka zajtrk na Cejkotovi domačiji Mesesnel. Nadaljujemo preko Štjaka vse do slikovitega Štanjela na robu Krasa, se na gradu okrepčamo s kosilom. Nadalje se spet spustimo nazaj v Vipavsko dolino do Brji kjer je naslednji postanek, wine bar B'Tega. Sledi srednjeveški Vipavski Križ in trgovinica darovi Vipavske s presenečenjem. Zaključimo kot pravi degustatorji v butični kleti Guerila na Planini nad Ajdovščino v popoldanskih urah. Ker se nam bo po vsej verjetnosti zavleklo v večer prevoz iz Planine zagotovljen, naprej pa …..

Zemljevid trase je dostopen na povezavi: https://drive.google.com/open?id=1Gq45GKVfu2Eu_IIUJCa4Pgve_s4EdOt_&usp=sharing

Pot je dolga dobrih 45 kilometrov in je primerna za vse vrste kolesarjev. Najprimernejša pa so gorska kolesa ( MTB ) ali ciklokros (CX).

Dogodek je namenjen zaključeni družbi, potrebna je predhodna prijava na kristjan.koren@siol.net ali 041 777 784. Prav tako za vsa vprašanja in pikantne informacije.