Koledar dogodkov

Dogodek: Koncert: The Ferminants (SLO) in Link der Wasser (SLO)

Datum: 07.12.2018
Ura: 21:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Klub Baza

Organizator: KUD Neznani junak

linkdervaser.jpgTHE FERMINANTS je 4 članska punkrock skupina iz Vipavske doline (Šempas), ki se je prvič pokazala leta 2012 na Humu v Goriških brdih kot predskupina briškim Pigs parlament. Sledila so leta kadrovskih sprememb, vendar ideologija in glasba je ostala ista (hitra, surova in družbenokritična). Zdajšnja zasedba je začela z ustvarjanjem aprila 2017.

V avgustu 2018 so izdali EP, s katerim so predstavili svoje 4 komade in v septembru posneli še DIY videospot. Združuje jih potreba po uživanju danega trenutka, druženju in koncertih.

Člani:

Marko Peršič (ritem kitara, vokal)

Anej Peršič (solo kitara, backvokal)

Janoš Sanabor (bass kitara, backvokal)

Matej Srebrnič (bobni)

https://www.youtube.com/watch?v=oVlb6FtD7iU

https://www.facebook.com/theferminants

LINK DER WASSER je Posoški bend, ki je nastal v drugi polovici osemdesetih let (prejšnjega stoletja) in je že na samih začetkih opozarjal nase s samosvojo, avtorsko glasbo, ki je presegala žanrske vzorce takratnega časa. Fantje iz Deskel so v lastnem glasbenem izrazu prikazali zvrhano mero kreativnosti, ki je vrhunec doživela v devetdesetih letih, z dvema zaporednima nastopoma na takrat eminentnemu festivalu Novi Rock (1994 in 1995). Tudi sicer je bila skupina že od začetka precej prisotna na takratni slovenski in italijanski klubski sceni. Leta 1993 so ustvarjalnost kronali s kaseto (Link Der Wasser '89-93'), ki je izšla v samozaložbi Kasneje se jim je pridružila Ksenija Jus , s katero so pri Panika records izdali CD Xsenia & Link Derr Wasser.
V glasbi Link Der Wasser je čutiti mnogo vplivov od bluesa, hard rocka in jazza pa vse do punka in ostrega hard corea, še največji pečat njihovi ustvarjalnosti pa je pustilo okolje od koder izvirajo člani benda - mali provincialni industrijski kraj, kjer je eksistenca večine prebivalstva odvisna od fabrike cementa in njenih derivatov. Čeprav je skupina leta 1997 prenehala z delovanjem, so člani benda ostali glasbeno aktivni. Med drugim sta basist Romildo Kumar in kitarist Aleš Valentinčič do leta 2003 sodelovala v elektronsko eksperimentalnem dvojcu Harlem Underground.

Člani skupine

Ales Valentincic aka Brdonch - guitars, electronics;
Romildo Kumar - bass guitar, electronics;
Rok Peršolja.

https://www.facebook.com/LDWband/

https://linkderwasser.bandcamp.com/track/bla-bla-bla

https://linkderwasser.bandcamp.com/album/l-d-w-xenia-ius?fbclid=IwAR1dk4fNqfOGXpwOyOcMsFyYi_Z1XRw3uzdf92yQ25aDhiBYlQJKoYspxQU