Koledar dogodkov

Dogodek: Tekaški dogodek 100 ob Mrzli reki

Datum: 08.12.2018
Ura: 07:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Ajdovščina

Organizator: ŠD Tekači Vipavske doline

Sprejmi izziv, izberi TEK POSAMEZNIKOV, postani ultraš ter SPREMENI TOK SVOJE ZGODOVINE!

100 ob Mrzli reki s starti-obrezan.jpgŠportno društvo Tekači Vipavske doline bo letos drugič organiziralo edinstveni ultra tekaški dogodek, 100 ob Mrzli reki, ki bo v soboto, 8. decembra 2018.

Pričetek tekaškega izziva bo ob 7h zjutraj s startom ultramaratoncev in 5-članskih štafet na 100 km, ob 10h se bodo na preizkušnjo podali tekači na 75 km, zadnji pa se bodo ob 12h na štart podali tekači na 50 km.  

Start vseh tekaških preizkušenj je na začetku makadamske poti pod Avto hišo Lavrenčič (pri Merkator centru),  proga pa je speljana po makadamski poti pod hitro cesto, ki je priljubljena točka rekreativcev v Vipavski dolini. Prireditev bo celodnevna, saj bodo ultramaratonci na 100 kilometrski preizkušnji do 12 ur in bodo morali premagati kar 20 krogov okrog ajdovskega polja. 

Gre za edinstveni ravninski ultramaraton, ki ga v Sloveniji še ni bilo.  Posebnost tekaške prireditve so tudi 5-članske štafete, v kateri morata biti vsaj dve tekačici. Prav tek v krogih je posebna prednost na tej prireditvi, saj so tekači v stalnem stiku z navijači ob progi, ki jih spodbujajo in motivirajo za nadaljevanje preizkušnje. 

V času prireditve bo od 6h do 12h delna zapora, od 12h do 20 pa popolna zapora lokalne ceste od nadvoza čez hitro cesto pod Dolgo Poljano do Napoleonovega mostu, od 6h do 19h pa bo zaprta tudi celotna trasa makadamske poti okrog ajdovskega polja.

Podelitev nagrad najboljšim bo v telovadnici Osnovne šole Šturje ob 19. 30.

Vabljeni na ogled prireditve in spodbujanje tekačev, nekateri tekači na 100km progi bodo na progi celih 12 ur!

Informacije na spletni strani www.100obmrzlireki.si