Koledar dogodkov

Dogodek: Arti kino: Dokumentarni film: CANKAR

Datum: 09.12.2018
Ura: 19:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina

Organizator: Zavod Si.film

cankar.jpgVabljeni na prvi večer novega filmskega projekta Art kino v Ajdovščini, ki ga bo otvoril film Cankar - dokumentarni film o enem izmed najpomembnejših slovenskih literatov, Ivanu Cankarju. Po projekciji bo sledil pogovor z režiserjem in scenaristom filma.

Režija: Amir Muratović.

Igrajo: Rok Vihar, Lara Vouk, Helena Peršuh, Katarina Kresitschnig, Lucia-Maria Kresitschnig, Jaka Lah, Urška Taufer, Nina Rakovec.

O filmu
Ivan Cankar je marsikaj zapisal prej, kot je to doživel. To vez med literaturo in zasebnim življenjem v filmu slikajo igrani in animirani prizori, ki črpajo motive izključno iz pisateljevih del in dopisovanja z najbližjimi. Celotno desetletje je bil del dunajske družine Löffler in tam je ustvaril večino obsežnega opusa. Sprva se je približal gospodinji, pozneje pa njeni odraščajoči hčeri Steffi. Tudi na ljubljanskem Rožniku se je zapletal s tamkajšnjimi dekleti; bil je pozoren ljubimec, vedre narave, družaben in izjemno inteligenten. Odmevna predavanja pa ga kažejo kot prepričanega socialdemokrata. 

Vstopnina: 4 EUR 

Drugi Art filmski večer bo že 23. decembra, ko bo v Dvorani prve slovenske vlade projekcija filma POJ MI PESEM, dokumentarec sledi umetniškemu razvoju Vlada Kreslina. Vabljeni"