Koledar dogodkov

Dogodek: Brezplačno predavanje: Uspešna pomoč pri boreliozi

Datum: 10.01.2019
Ura: 16:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Ljudska univerza Ajdovščina

Organizator: Ljudska univerza Ajdovščina

Študijski krožek Zeliščna mavrica vas v četrtek, 10. 1. 2019 vabi na brezplačno predavanje zeliščarja Beneta Behriča o boreliozi oz. o tem kako si pri simptomih pomagati z zelišči, tudi z divjo ščetico.

Borelioza je bolezen, ki jo povzročajo bakterije. Razširjene so v evropskem in severnoameriškem prostoru ter v nekaterih državah Azije. Bakterije se prenesejo na človeka z ugrizom okuženega klopa. Večina bolnikov niti ne pomisli, da so lahko okuženi s to nevarno bakterijo, saj kožne spremembe niso vedno prisotne. Nezdravljena borelioza, katere simptomi se iz dneva v dan samo lajšajo z zdravili, lahko skozi leta počasi privede do hudih posledic. Veliko težav se kaže kot posledica zastarane bolezni.

Vabljeni ste vsi, mlajši in malo manj mladi, ki:

  • bi radi spoznali simptome borelioze,
  • izvedeli kaj novega o (samo)pomoči z rastlinskimi pripravki,
  • se borite s to boleznijo in bi svoje izkušnje z veseljem delili z drugimi.

Zeliščar Bene Behrič ima lastno izkušnjo. S svojim znanjem in nasveti se po najboljših močeh trudi pomagati ljudem. To potrjujejo pričevanja ozdravljenih ljudi. Pri obvladovanju borelioze z rastlinskimi pripravki je seveda potrebna previdnost. Uporabo divje ščetice podpirajo tudi izsledki nekaterih znanstvenih študij. Ker obstajajo tri vrste ščetic in ker ni vseeno kaj ter kako uporabljamo, vam svetujemo zdravo kritično presojo.

Metode dela: predavanje, prikaz, pogovor, drugo …

Udeležba na dogodku vam lahko pomaga do informiranosti, novih znanj, boljšega zdravja in širše socialne mreže. Vabljeni.

POMEMBNO! Vstop je prost. Prijava je obvezna na info@lu-ajdovscina.si.

Parkirišče je na voljo za starim mlinom. Do ljudske univerze je še 150 metrov – čez trg, ki je v prenovi.  Morebitne spremembe ali odjava dogodka zaradi višje sile bo objavljena na spletni strani www.lu-ajdovscina.si. 

Prosimo, da spremljate naše objave tudi na dan dogodka.

Informacije: na telefon 05/36 64 753, 051 439 717 ali na info@lu-ajdovscina.si.