Koledar dogodkov

Dogodek: Tečaj risanja akta po živem modelu

Datum: 24.01.2019
Ura: 17:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

Veno Pilon, Sedeči ženski akt, 1922, oglje / papir, Pilonova galerija Ajdovščina Zimske četrtke bomo v Pilonovi galeriji spremenili v ustvarjalne popoldneve, saj bo galerija postala prizorišče ateljeja. Kot v času študija Vena Pilona, bomo ustvarjali po živem modelu in ob tem spoznali različne risarske tehnike. Kot na akademijah se bomo urili v risanju proporca, poustvarjanju prostora in telesnosti. Sproščenost in igrivost v izražanju bosta naši vodili, da bomo razvijali svoj lasten izraz.

    1. srečanje: četrtek, 24. januar 2019, ob 17. uri  

Na prvem srečanju se bomo spoznali in pripravili svoje risarske pripomočke, v galeriji vas bo čakalo stojalo in podloga, ter papir in risala. Ogledali si bomo risbe v stalni zbirki in se podali v svet risanja figure po živem modelu.    

2. srečanje: četrtek, 31. januar 2019, ob 17. uri  

Na drugem srečanju se bomo poleg risanja po živem modelu ogrevali, tako da se bomo preizkusili v hitrem risanju. Več uvodnih risb figure iz različnih zornih kotov nam bo tako pomagalo, da bomo urili opazovanje in se ob tem tudi sprostili.    

3. srečanje: četrtek, 14. februar 2019, ob 17. uri   

Na tretjem srečanju si bomo ogledali Pilonova dela iz časa njegovega študija v Pragi in na Dunaju, ki bodo naša popotnica pri opazovanju telesnosti in upodabljanju svetlobe.    

4. srečanje: četrtek, 21. februar 2019, ob 17. uri   

Na četrtem srečanju se bomo preizkušali v risanju s kredami, kot je bila praksa na akademijah, kjer so z belo kredo velikokrat še poudarili svetlobo in s tem občutek telesnosti.    

INFORMACIJE:  

Tečaj izvaja Tanja Milharčič, akademska slikarka in pedagoginja.  

Cena celotnega tečaja je 60 EUR in vključuje material ter strokovno vodenje. Prijave so možne samo za celotni tečaj. Tečaj bo potekal v skupini z največ 10 udeleženci, v primeru premajhnega števila prijav, tečaj odpade.   

Celoten znesek tečaja se poravna ob prvem srečanju v Pilonovi galeriji Ajdovščina, Prešernova 3, Ajdovščina.  

Informacije in prijave na: pilonova.galerija@siol.net, 05/368 91 77