Koledar dogodkov

Dogodek: Večer humorja in satire z Andrejem Jelačinom - Tonjem Karjolo ter kvartetom Anka

Datum: 16.04.2019
Ura: 18:30

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Organizator: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

 V naših krajih radi rečemo: »Smeh je pol zdravja…«. Ko pristavimo, da drugo polovico doda ANDREJ JELAČIN - TONI KARJOLA, najbolj natančno označimo našega gosta.

Zdaj 86-letni vitalen gledališki in radijski ustvarjalec, urednik in avtor več knjig že štiri desetletja nastavlja ogledalo družbeni stvarnosti, stranpotem in zlaganosti. Skozi humor, ironijo, satiro in posmeh to počne skozi lik, ki je s škripajočo »karjolo« zagovornik preprostih in tudi ponižanih ljudi. Zaživel je v knjigah VESELE IN DEBELE IZ KARJOLE, VSE MOJE LJUBEZNI – SPOMINI TONIJA KARJOLE in v najnovejši NI JE ŠOLE BREZ KARJOLE. 186 humornih zgodb, karakterna in situacijska komika in bodice so nastajale več kot pol stoletja – poznate boljši način od satiričnega večera, da ugotovite, ali se je v tem času kaj spremenilo? Pričakujemo tudi priložnostno razstavo ilustracij, ki jih je za zadnjo knjigo ustvaril RADKO OKETIČ.

Smeh bodo v žlahtno in občuteno pesem ogrnile članice skupine ANKA, ki ste jo spoznali na osrednji slovesnosti ob Dnevu kulture v Ajdovščini.