Koledar dogodkov

Dogodek: Predavanje Vesne Vuk Godina ob 60. obletnici delovanja Ljudske univerze Ajdovščina

Datum: 07.06.2019
Ura: 18:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Ljudska univerza Ajdovščina

Organizator: Ljudska univerza Ajdovščina

Vesna Vuk Godina.jpgVesna Vuk Godina: Zakaj je gospodarstvo pri Slovencih praviloma stvar skupnosti?

V petek, 7. junija 2019, bomo v sklopu predavanj ob 60. obletnici delovanja Ljudske univerze Ajdovščina prisluhnili Vesni Vuk Godina, ki bo spregovorila na predavanju z naslovom Zakaj je gospodarstvo pri Slovencih praviloma vedno stvar skupnosti?

Na predavanju nam bo predavateljica pojasnila, zakaj je pri Slovencih gospodarstvo oziroma ekonomsko delovanje praviloma vedno stvar skupnosti. Temeljni vzrok leži v zgodovinsko vzpostavljeni socialni in kulturni tirnici, ki smo jo Slovenci vzpostavljali več kot tisoč let. V tej tirnici je ekonomsko delovanje vedno stvar skupnosti, saj je cilj ekonomskega delovanje vedno bilo preživetje, in to preživetje skupine, praviloma domačije, ne pa posameznika. V predavanju bomo pokazali, kako je ta skupinska preživetvena logika pri Slovencih delovala, kako se je izoblikovala in kako se uveljavlja še danes. Predavanje bomo popestrili s konkretnimi primeri.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite. Predavanje je brezplačno, obvezne pa so prijave na elektronski naslov manca.bolcina@lu-ajdovscina.si, preko telefonske številke 05 36 64 750 ali preko spletnega obrazca.