Koledar dogodkov

Dogodek: Fotografska razstava: Andrej Perko, "Terra Mirabilis"

Datum: 13.12.2019 - 31.01.2020

Kraj: Lokavec
Lokacija: Klub Štala, Lokavec 45

Organizator: KUD Kussa

 andrej perko terra mirabilis.jpgV Klubu Štala (Lokavec 45, Ajdovščina) je do 31.1.2020 na ogled fotografska razstava Andreja Perka, z naslovom Terra Mirabilis. 

Cikel fotografij Terra Mirabilis je Andrej Perko posnel na območju plazu Slano blato v zadnjih dvanajstih letih. Ta zemeljska gmota s specifično geološko sestavo tal in spreminjajočo obliko ponuja avtorju številne slikovite oblike in strukture. Na fotografijah vidimo skalne sklade, valovite kamnite površine, nastale v morju pred milijoni let, s časom spreminjajoče flišne usedline, kamnite detajle, ki prikazujejo mrežne strukture razpok, skozi katere na površje pronica voda, obogatena bodisi z Glauberjevo soljo ali z drugimi spojinami, ki obarvajo kamnine v barvnih odtenkih od rumene do rjasto rdeče. Na kamninah nastajajo abstraktne kompozicije, zasledimo amorfne madeže, podobne propadajočim freskam. Pomembno vlogo na fotografijah imajo tudi likovna sredstva, s katerimi avtor dodatno naglasi asociativne podobe: zlasti kompozicijski izrezi, močni barvni kontrasti in intenzivne črne sence. Fotografije sicer so dokument čudovitih, neponovljivih oblik, vzorcev, barv in struktur, ki jih ustvarja narava, takih, ki jih običajno prezremo. Hkrati pa gre za podobe, ki utelešajo avtorjevo subjektivno refleksijo o naravnih procesih, metamorfozah, minevanju ter neizmerni lepoti in moči narave. (povzeto po tekstu Nataše Kovšca)

Ogled je mogoč ob teku koncertov in ostalih dogodkov, ki jih prirejamo oz. potekajo v Klubu. 

Če pa bi si razstavo želeli ogledati izven teh terminov, pokličite na 031 494 852 - Gal Furlan ali 051 31 31 63 Beti Černigoj. 

KUD Kussa