Koledar dogodkov

Dogodek: Zimske počitniške delavnice z miškom Venčem v Pilonovi galeriji

Datum: 18.02.2020 - 21.02.2020
Ura: 10:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

mišek venč.jpgMišek Venč v tednu zimskih šolskih počitnic toplo vabi otroke od 5. do 12. leta na ustvarjalno počitnikovanje v Pilonovi galeriji! 

Torek, 18. februar
Teater senc in senčnih lutk
Zgodbice in pravljice so nekaj enkratnega, sploh ko oživijo v obliki predstave. V galeriji se bomo poigrali in ustvarili svojevrstno predstavo z sencami in lutkami.

Sreda, 19. februar
Knjižica s slikami
Fotografije na občasni razstavi Edija Šelhausa nam pripovedujejo izjemne zgodbe, ne samo o otrocih, ampak tudi o živalih. Ravno te zgodbe nam bodo v navdih za ustvarjanje knjižic z lastnimi risbicami.

Četrtek, 20. februar
Podoba v monotipiji  
V objektiv svojega fotoaparata je fotograf in fotoreporter Edi Šelhaus nekoč ujel podobe svojih prijateljev, znancev, sorodnikov ter tudi množic ljudi, ki so se zbrali na prireditvah. Tudi mi bomo naslikali svoj portret ter ga nato odtisnili v unikatni tehniki monotipije.
 
Petek, 21. februar
Za mizo
Ob znameniti Pilonovi sliki Ajdovska meščana / Kvartopirca se bomo pogovarjali o tem, kaj je to omizje, koga bi posadili za našo mizo, komu smo se že kdaj pridružili pri njegovi ali h kateri bi radi prisedli. Svoje najljubše omizje bomo nato z modeliranjem upodobili v tretji dimenziji ter ga potem tudi pobarvali. 

Cena posamične delavnice: 2,00 evra. 

Pilonova galerija Ajdovščina • Prešernova ulica 3 • 5270 Ajdovščina • Slovenija

 T: +386 5 368 91 77 • E: pilonova.galerija@siol.net • I: www.venopilon.com