Koledar dogodkov

Dogodek: Pilonov počitniški kovček - poletne počitniške delavnice za osnovnošolce

Datum: 06.07.2020 - 10.07.2020

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

mišek venč.jpgPILONOV POČITNIŠKI KOVČEK

Poletne počitniške delavnice za osnovnošolce v Pilonovi galeriji Ajdovščina

V prvih dveh počitniških tednih bomo v prijetno hladnih prostorih Pilonove galerije ter v njeni neposredni okolici ustvarjalno počitnikovali:

Ponedeljek, 29. junij in 6. julij, 10.00–13.00

Naslikajmo glasbo

Med razstavljenimi deli na občasni razstavi bomo poiskali tista, ki nas bodo poklicala s svojo melodijo ter zanje našli primerno glasbo. Svoja doživetja naslikanega in poslušanega bomo nato z barvo prenesli na platna. Na sprehodu po mestu si bomo nato dovolili, da nas zapeljejo zvoki – njihove avtorje bomo poustvarili kar na tla, v risbi z barvnimi kredami.

Torek, 30. junij in 7. julij, 10.00–13.00

Kiparimo

Tokratni izziv nam bo kiparjenje. Iz različnih materialov bomo ustvarjali oble kipe in reliefe ter se poigrali z oblikovanjem nakita in dekorativnih predmetov, ki jih bomo tudi pobarvali. Izbor nastalega nam bo služil za izdelavo svojega mobila.

Sreda, 1. julij in 8. julij, 10.00–13.00

Poletna pokrajina

Sredina delavnica bo v znamenju motiva krajine in vedute, ki si ju bomo ogledali med slikami na stenah galerije. Zamišljeno poletno pokrajino bomo naslikali z akvarelnimi barvami, nato pa jo prenesli še na razglednico – nastalo umetnino bomo lahko tako poslali na naslov nekoga, ki nam je prav posebej pri srcu.

Četrtek, 2. julij in 9. julij, 10.00–13.00

Morje, morje

Na četrtkovi delavnici se bomo spraševali o tem, kaj nam pomeni morje in kakšne (ob)morske dogodivščine smo že doživeli. Na razstavljenih slikah bomo poiskali tiste, na katerih se tak motiv pojavi, svoje vtise in razmišljanja o morju pa upodobili v tehniki frotaža. V okvir, ki ga bomo ob izteku ustvarjalnice okrasili z morskimi školjkami, bomo lahko doma vstavili svojo najljubšo fotografijo.

Petek, 3. julij in 10. julij, 10.00–13.00

Izmišljamo, domišljamo …

Navdih za ustvarjanje bomo na petkovi delavnici poiskali kar pri Mišku Venču, galerijski maskoti pedagoškega programa, ki je nedavno postal tudi lutka. Domislili bomo zgodbice o Venču, jih ilustrirali, na koncu pa te narisane pripovedi poskušali tudi odigrati.

Delavnice vodi Tanja Cigoj, višja kustosinja pedagoginja.


Cena sklopa 5 delavnic: 22 €

Cena posamične delavnice: 5 €

V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo.

Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej.

Program delavnic posameznega dne bomo prilagodili vremenskim razmeram.

Zgibanka s prijavnico