Koledar dogodkov

Dogodek: Pilonovi negativi fotografij iz fonda dr. Engelberta Besednjaka in Rozalije Vuk

Datum: 11.09.2020 - 15.11.2020

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

Veno Pilon, Obzidje in vrata v mesto Sv. Križ na Vipavskem, 1922–1925, č/b negativ, 6,5 x 9 cm, original hrani Pokrajinski arhiv v Novi GoriciVljudno vabljeni na odprtje razstave PILONOVI NEGATIVI FOTOGRAFIJ IZ FONDA DR. ENGELBERTA BESEDNJAKA IN ROZALIJE VUK (Ob 50. obletnici smrti Vena Pilona), v petek, 11. septembra 2020, ob 19. uri v Pilonovo galerijo Ajdovščina.

Razstava je posvečena obeležitvi 50. obletnice smrti Vena Pilona. Nastala je v sodelovanju s Pokrajinskim arhivom v Novi Gorici, ki je v letu 2017 prejel zapuščino na podlagi darilne pogodbe z go. Natalijo Vuk in njenima sinovoma, Besednjakovima nečakoma Matjažem in Janezom Vukom. Istega leta so v arhivu negative tudi digitalizirali. V osebnem fondu dr. Engelberta Besednjaka (PANG 1133) in v fondu Zale Vuk por. Besednjak (PANG 1169), ki vsebuje dokumente iz osebne zapuščine, predvsem pa gradivo, ki je nastalo ob delovanju Tajne krščanske organizacije, se nahaja tudi okrog 180 negativov ter portretni fotografiji Engelberta Besednjaka, delo Vena Pilona.

Več o razstavi:
https://venopilon.com/sl/pilonovi-negativi-fotografij-iz-fonda-dr-engelberta-besednjaka-rozalije-vuk

Odprtje razstave bo potekalo ob upoštevanju ukrepov in navodil Vlade Republike Slovenije ter NIJZ. Hvala za razumevanje.