Koledar dogodkov

Dogodek: Koncert Policijskega orkestra ob dnevu državnosti

Datum: 19.06.2021
Ura: 19:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Lavričev trg Ajdovščina (v primeru slabega vremena: Dvorana Edmunda Čibeja v Lokavcu)

Organizator: Društvo SEVER Severne Primorske

policijski orkester_PLAKAT.jpg30 let samostojne Slovenije bomo v Ajdovščini počastili s koncertom Policijskega orkestra, v soboto, 19. junija, ob 19. uri, na Lavričevem trgu v Ajdovščini. Slavnostni govornik bo podpredsednik Združenja SEVER in predsednik Društva veteranov SEVER Severne Primorske Angel Vidmar. Zbrane bo uvodoma pozdravil tudi župan Tadej Beočanin.

Koncert Policijskega orkestra v počastitev jubilejnega dneva državnosti bo prvi večji gala dogodek na Lavričevem trgu v Ajdovščini po njegovi prenovi. Orkester, ki ga sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, je izjemno kakovosten in prepoznaven v Sloveniji in izven nje. Od leta 1994 je uradni protokolarni orkester Republike Slovenije in nastopa na vseh visokih državnih in protokolarnih dogodkih, prireja pa tudi samostojne koncerte po Sloveniji. Izvaja široko paleto glasbenih žanrov, od klasike do jazza, glasbeniki radi sodelujejo tudi z gostujočimi dirigenti in vokalisti. Tudi v Ajdovščini bo nastop popestren z vokalnimi gosti, nastopila bosta Eva Černe in Aleks Pavlin. Orkester vodi Roman Grabner.

 

1-videz_ProtokolarnaPostavitev_Brdo.jpgPraznični koncert Policijske ga orkestra, ki bo osrednja prireditev v občini ob dnevu državnosti, prireja Društvo Sever Severne Primorske. V primeru slabega vremena bo koncert potekal v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu.