Koledar dogodkov

Dogodek: Poletje v Vipavskem Križu: SEPTEMBRSKA KLASA, dokumentarni film

Datum: 29.07.2021
Ura: 21:00

Kraj: Vipavski Križ
Lokacija: osrednji plac v Vipavskem Križu

Organizator: Glasbeno društvo Nova

Poletje v VK plakat Septembrska klasa je film o skupini desetih mladih fantov, ki so v majhni kasarni na robu otoka, oddaljeni od vsakršne civilizacije, služili vojaščino na otoku Vis nekaj let pred razpadom Jugoslavije. Vis je takrat veljal za "trdnjavo Jadrana" zaradi številnih vojaških objektov, tako da je bil tujcem dostop na otok prepovedan. Kako se nekdanji vojaki JLA po več kot tridesetih letih spominjajo teh časov? Spomin je varljiv, še posebej po toliko desetletjih. Film za vse tiste, ki bi radi od blizu spoznali, kako je bilo preživeti vojaški rok v JLA.

Vstop prost.

 

Vljudno naprošamo za upoštevanje navodil in priporočil z namenom preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Ob morebitnih nevšečnostih vas prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

V kolikor zaradi slabega vremena ali izrednih razmer dogodka ne bo mogoče izpeljati, si kot organizator pridržujemo pravico za dogodek razpisati nov datum oziroma dogodek odpovedati. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Glasbeno društvo NOVA

+386 (0) 41 618 373

info@gdnova.si

www.gdnova.si/pvk

www.facebook.com/drustvo.nova

gdnovainsta

 

NAGRADNA IGRA

 

Kulturne dogodke smo v preteklem letu vsi močno pogrešali. Zato je ob ponovnem zagonu javnega življenja vsak izmed njih še toliko bolj dragocen. Z nagradno igro želimo spodbuditi obisk vseh vrst kulturnih dogodkov. Kako do nagrad? Udeležite se kulturnega dogodka, lahko je to koncert, predstava, razstava, literarni ali filmski večer, v naši ali katerikoli drugi organizaciji. Na dogodku posnemite fotografijo, objavite jo na svojem Instagramu s pripisom ene izmed oznak #enkulturninateden ali #gdnova ali #poletjevvipavskemkrizu. V kolikor nimate IG računa nam fotografijo lahko pošljete na info@gdnova.si. Vsak teden bomo med zbranimi fotografijami izžrebali nagrajenca, ki prejme vstopnico za koncert v naši organizaciji in praktično nagrado.