Koledar dogodkov

Dogodek: 7. mednarodni festival moškega petja

Datum: 09.10.2021
Ura: 18:30

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Dvorana prve slovenske vlade Ajdovščina

Organizator: MPZ Srečko Kosovel

festival-kosovel1.jpgAjdovski pevski zbor Srečko Kosovel skuša tudi v teh pandemičnih časih nadaljevati uspešno zgodbo pevskega festivala, le da prilagojenega trenutnim razmeram. Že 7. mednarodni festival moškega petja bo tako potekal v soboto in nedeljo (9. in 10. oktobra) s posvetnim in sakralnim programom. Sobotno dogajanje se zaradi napovedanega slabega vremena seli iz Vipavskega Križa v Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščino.

Na sobotnem koncertu z začetkom ob 18.30 bodo nastopili moška in fantovska zasedba zbora Srečko Kosovel, obe pod vodstvom Andreja Makorja, Mariborski oktet (umetniška vodja Špela Drašler) ter kvartet AS. 

Fantovska zasedba zbora Srečko Kosovel bo doživela svoj ognjeni krst, moška zasedba pa bo prav tako krstno izvedla noviteto Andreja Makorja z naslovom Naša zemlja. Skladatelj jo je posvetil prav zboru, ki ga vodi, in sicer ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije. Melodijo je zložil na stihe istrskega pesnika Alojza Kocjančiča.

Še pred koncertom (ob 16.00) bo delavnica vokalne tehnike pod vodstvom Martine Burger.

Namen delavnice je zborovodjem, pevcem in korepetitorjem izboljšati znanje o vokalni tehniki, da bi uspešneje reševali vokalne težave pri svojem petju in pri delu z zborom. Delavnica bo odprtega tipa, aktivna za vse udeležence. Na voljo bo študijski material.