Koledar dogodkov
Dogodek: Priprava lokalnih sadnih in vinskih destilatovDatum: 14.10.2021
Ura: 17:00
Kraj: Brje
Lokacija: Učni center Brje
Organizator: Občina Ajdovščina
Ljubitelje žganjekuhe in vse, ki se nameravate z žganjekuho ukvarjati tudi poslovno, vabimo na predavanje, ki ga bo izvedla predavateljica Milena Štolfa, univ. dipl. inž. agr., vodja izpostave Oddelka za kmetijsko svetovanje Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica v Sežani. Predavateljica svoje delo posveča tudi področju proizvodnje žganih pijač, obenem je predsednica komisije na Regijskem ocenjevanju sadnih žganj ter članica številnih degustacijskih in ocenjevalnih komisij širom Slovenije. V soavtorstvu s prof. dr. Janezom Hribarjem in prof. dr. Rajkom Vidrihom je izdala tudi knjigo Sodobna žganjekuha.
Predavanju bo sledil pogovor med udeleženci in predstavniki Občine Ajdovščina o ureditvi namenskega učnega prostora z opremo za pripravo lokalnih sadnih in vinskih destilatov v prostorih Učnega centra Brje.
Več informacij na winecider.net. Prijave zbiramo na: erika.zuodar@ajdovscina.si, 05 365 91 07
Prosimo, da se na delavnici držite vseh ukrepov za preprečevanje širjenja Covid19. Za udeležbo na delavnici je potrebno izpolnjevat enega od pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
Projekt Odkrivanje podeželske dediščine: avtohtona proizvodnja fermentiranih pijač za lokalno kulturno in okoljsko trajnost financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška iz EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation. Cilj projekta je spodbuditi razvoj podeželja z izboljšanjem skupnih raziskovalnih zmogljivosti in širjenja znanja, navezujoč se na pristop “terroir” za proizvodnjo vina in jabolčnega vina na izbranih območjih Slovenije, Hrvaške, Severne Makedonije in Norveške.