Koledar dogodkov

Dogodek: Priprava lokalnih sadnih in vinskih destilatov

Datum: 14.10.2021
Ura: 17:00

Kraj: Brje
Lokacija: Učni center Brje

Organizator: Občina Ajdovščina

EEA-and-Norway_grants_A4-standard vertical.png

Foto_žganjekuha.jpegLjubitelje žganjekuhe in vse, ki se nameravate z žganjekuho ukvarjati tudi poslovno, vabimo na predavanje, ki ga bo izvedla predavateljica Milena Štolfa, univ. dipl. inž. agr., vodja izpostave Oddelka za kmetijsko svetovanje Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica v Sežani. Predavateljica svoje delo posveča tudi področju proizvodnje žganih pijač, obenem je predsednica komisije na Regijskem ocenjevanju sadnih žganj ter članica številnih degustacijskih in ocenjevalnih komisij širom Slovenije. V soavtorstvu s prof. dr. Janezom Hribarjem in prof. dr. Rajkom Vidrihom je izdala tudi knjigo Sodobna žganjekuha.

Predavanju bo sledil pogovor med udeleženci in predstavniki Občine Ajdovščina o ureditvi namenskega učnega prostora z opremo za pripravo lokalnih sadnih in vinskih destilatov v prostorih Učnega centra Brje.

Več informacij na winecider.net. Prijave zbiramo na: erika.zuodar@ajdovscina.si, 05 365 91 07

Prosimo, da se na delavnici držite vseh ukrepov za preprečevanje širjenja Covid19. Za udeležbo na delavnici je potrebno izpolnjevat enega od pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

 

EEA-and-Norway_grants.jpgProjekt Odkrivanje podeželske dediščine: avtohtona proizvodnja fermentiranih pijač za lokalno kulturno in okoljsko trajnost financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška iz EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation. Cilj projekta je spodbuditi razvoj podeželja z izboljšanjem skupnih raziskovalnih zmogljivosti in širjenja znanja, navezujoč se na pristop “terroir” za proizvodnjo vina in jabolčnega vina na izbranih območjih Slovenije, Hrvaške, Severne Makedonije in Norveške.    

 

www.eeagrants.org