Koledar dogodkov

Dogodek: Igrajmo se za varnost

Datum: 02.06.2023
Ura: 08:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Športni park Pale

Organizator: Svet za preventivo v cestnem prometu Občine Ajdovščina

 DSC_5353.JPGV Pale se vrača najbolj zabavna preventivna prireditev Igrajmo se za varnost, ki jo za vse ajdovske otroke prireja Svet za varnost v cestnem prometu Občine Ajdovščina.  Namen dogodka je opozoriti otroke na lastno varnost in jih skozi zanimive dogodivščine naučiti pravilnega ravnanja v nevarnih situacijah, pa najsi je to v prometu ali pa pri počitniških dogodivščinah. Osrednja tema letošnjega dogodka je varno kolesarjenje.

Predstavitve in doživetja pripravljajo mnoge službe v sistemu zaščite in reševanja. Predstavil se bo Gasilsko reševalni center Ajdovščina, ki letos obeležuje že 60 let. Prihaja več različnih enot Policije, urgentna služba Zdravstvenega doma Ajdovščina in Gasilska zveza Ajdovščina. Veselimo se že kolesarskega poligona Prometne šole Šolskega centra Nova Gorica in predstavitve učenja vožnje Avtošole Almira. Sodelovala bodo tudi mnoga društva: Jamarsko društvo Danilo Remškar Ajdovščina, Društvo reševalnih psov Nova Gorica, ekipe prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina, Radio klub Ajdovščina, Društvo Sirena Sub za reševanje iz vode …  Letošnji dogodek bodo obiskali tudi predstavniki Agencije za varnost v prometu.

Dogodek bo potekal v petek, 2. junija, v Športnem parku Pale. Povabljeni so vsi šolarji ajdovskih osnovnih šol in otroci iz vseh enot Otroškega vrtca Ajdovščina. Pričakuje se kar okoli 1000 otrok, ki jih bo še pred osrednjim dogodkom pozdravil predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Miha Kapelj ter vsem prvošolcem razdelil praktična darila. Dogodek je odprt za javnost, prijazno povabljeni!