Koledar dogodkov

Dogodek: Tekaški izziv 100 ob Mrzli reki

Datum: 08.10.2023
Ura: 07:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: mesto Ajdovščina

Organizator: Društvo tekačev Vipavske doline

100 ob mrzli reki.jpg8. oktobra se bo po ulicah Ajdovščine odvila letošnja edicija ultra-tekaške prireditve 100 ob mrzli reki. Lani je dogodek prestavljajo in na koncu odpovedalo vreme. Letos pa prinaša celo vrsto novosti, nov zgodnejši termin, novo lokacijo – dogodek se seli v središče mesta in novo ponudbo - tudi promocijski štafetni tek za podjetja Vipavske doline.

100 ob mrzli reki je posebnost med ultra-tekaškimi prireditvami, saj tekači 100 kilometrov pretečejo v več krogih. Lani je dogodek kar dvakrat prestavilo in nato tudi dokončno odpovedalo vreme. Organizatorje, člane Društva Tekači Vipavske doline, to ni zaustavilo, prav nasprotno – z novim zagonom so začeli razmišljati kako lahko dogodek še izboljšajo. Letošnja edicija 100 ob mrzli reki tako prinaša celo vrsto novosti. Če so tekači v preteklih letih krožili po obrobju mesta, se letos tek seli v bolj živahno, predvsem pa suho in zavetrno središče mesta. Mrzla reka ostaja, le da bo Vipavo nadomestil Lokavšček. No, tudi zgodnejši termin je vremensko prijaznejši – tek je napovedan za nedeljo, 8. oktober.

Navijači ste nadvse dobrodošli ob celotni progi poti. Izkoristite priložnost, sprehodite se ob trasi in podprite tekače. Vsi štarti, menjave in cilji pa bodo na Lavričevem trgu.

ZAPORE CEST, ULIC IN PEŠPOTI:

Na dan dogodka, v nedeljo, 8. oktobra, bodo delne zapore naslednjih ulic in cest v mestu:

- Vilharjeva ulica – od območja šol do elektrarne;

- Cesta IV. prekomorske

- oviran (zožan) promet bo tudi na mostu čez Hubelj

Zaprta bo tudi pešpot ob Hublju, od glavnega mosta do novih blokov ob Hublju.

 

Štarti, cilji in menjave vseh tekov se bodo odvijali na Lavričevem trgu med 7.00 in 19.00 – v tem času bo dostop z avtomobilom na trg popolnoma onemogočen. 

 www.100obmrzlireki.si100obmrzlireki@gmail.comwww.facebook.com/events/1905114406513949