Koledar dogodkov

Dogodek: Živa knjižnica in okrogla miza o duševnem zdravju

Datum: 08.11.2023
Ura: 17:00

Kraj: Vipava
Lokacija: Knjižnica v Vipavi

Organizator: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

 

V okviru Festivala duševnega zdravja Primorske 2023 – V skrbi za duševno zdravje ljudi od Bovca do Pirana v sodelovanju z NIJZ - Nacionalnim inštitutom za javno zdravje Nova Gorica pripravljamo dogodek, na katerem bodo spregovorili tako strokovnjaki kot ljudje z izkušnjo v duševnem zdravju.
Ste kdaj razmišljali o predsodkih, ki jih morda imate do oseb z duševno motnjo? Živa knjižnica je priložnost govoriti z eno od njih in spoznati, kakšno je njeno življenje v resnici. Temu je namenjena ŽIVA KNJIŽNICA: deluje kot druge knjižnice, le da je knjiga človek z izkušnjo – »preberete« ga tako, da njegovo zgodbo spoznate skozi pogovor.
In ste se kdaj vprašali, na katere vse institucije v Vipavski dolini se lahko obrnete po pomoč, če imate težave z duševnim zdravjem vi ali vaši bližnji? Na OKROGLI MIZI jih bodo v nadaljevanju predstavili strokovnjaki iz več centrov za duševno zdravje otrok, mladostnikov in odraslih ter regijski koordinatorji za področje duševnega zdravja, pa tudi uporabniki iz domačega okolja, ki so se po pomoč obrnili nanje. Iz prve roke torej!