Ajdovščina bo gostila primorske inovatorje, raziskovalce in tehnike

datum: 11.12.2014
kategorija: Obvestila

V Ajdovščini bo v začetku marca 2015 potekal festival Labirint, na katerem bodo ustvarjalni osnovnošolci severno-primorske regije iskali in predstavljali odgovore na najrazličnejša naravoslovna, družboslovna in tehnična vprašanja. Sodelujete lahko posamezniki ali ekipe, vaši mentorji so lahko učitelji, starši, strokovnjaki, podjetniki, ali pa se za pomoč pri iskanju obrnite na organizatorje festivala.

Festival LabirintOrganizatorji festivala so COBIK, Zavod Rdeči apolon in Osnovna šola Solkan, sodelujejo pa tudi E-hiša in Zavod RS za šolstvo. Festival ni tekmovalnega značaja in na njem lahko sodelujejo vsi učenci od prvega do devetega razreda osnovne šole. Učenci, ki radi raziskujejo, bodo imeli na festivalu priložnost predstaviti svoje raziskovalne naloge oz. rezultate svojih raziskovanj. Tisti, ki si vedno izmislijo kaj novega, bodo lahko predstavili svoje inovativne ideje, preizkusili pa se bodo lahko tudi v iskanju praktičnih rešitev določenih problemov iz vsakdanjega življenja ali sestavljali enostavne robote. Mogoče bi radi javnosti predstavili zanimiv nasvet, iznajdbo, orodje, tradicionalen ali unikaten postopek? O tem, kar vas je pritegnilo, izdelajte kratek film in z Festival Labirintnjim sodelujte na festivalu! Sodelujejo lahko posamezniki ali ekipe, njihovi mentorji pa so lahko učitelji, starši, strokovnjaki, podjetniki ... Kdor nima mentorja, lahko prosi za pomoč organizatorje festivala. Učenci s kvalitetnejšimi raziskovalnimi nalogami ali inovativnimi idejami se bodo lahko udeležili tudi državnega srečanja mladih raziskovalcev, ki je vsako leto v Murski Soboti. Več o festivalu si lahko preberete na strani www.festival-labirint.si, kjer je tudi prijavnica.

Vabimo vas, da se tudi vi pogumno podate skozi labirint vprašanj do ustvarjalnih rešitev in se nam pridružite na festivalu Labirint!