Župan pozdravil pohodnike z Nanosa na Triglav

datum: 06.07.2015
kategorija: Novice

Pred Vojkovo kočo na Nanosu se je zgodaj zjutraj začel že 11. pohod s primorskega očaka na najvišjo goro Slovenije. Na šest dnevno pot se je odpravilo 13 pohodnikov, tudi tokrat pod vodstvom štabnega vodnika Valterja Likarja. Prvi dan je zaznamovala velika vročina, vendar so nanjo prekaljeni pohodniki pripravljeni.

Med pohodom se udeleženci ustavljajo ob obeležjih iz osamosvojitvene in narodnoosvobodilne vojne in se poklonijo padlim. Tako je bilo tudi danes v Ajdovščini, najprej pri obeležju osamosvojitveni vojni ob hubeljskem mostu, potem pa še pri spomeniku padlim blizu občinske stavbe, delu rojakinje Milene Lah Stibilj, kjer je udeležence pozdravil župan Tadej Beočanin. Zahvalil se jim je za plemenito negovanje spomina na dogodke, ki bi morali prodreti globlje v zavest predvsem mlajše generacije. Zaželel jim je ugodnejše vremenske razmere in da bi vsi srečno prišli na cilj. Vodja pohoda Valter Likar se je županu zahvalil za podporo in obljubil, da se mu v petek oglasi z vrha Triglava.

adrijanaAdrijana Furlan je k spomeniku še položila šopek na Nanosu nabranega cvetja, nakar se je kolona odpravila proti Lokavcu in Predmeji, kjer bodo pohodniki prenočili. Med njimi je tudi Anton Kreševec, občinski svetnik, ki se je na pragu osmega desetletja ponovno odločil za to ekstremno doživetje.