20 let Kaševega letnega vrta

datum: 13.08.2015
kategorija: Novice

Kašev letni vrt je tradicionalna počitniška prireditev Kluba ajdovskih študentov in dijakov, ki se je študentom porodila pred dvajsetimi leti. Z brezplačnimi koncerti so skušali privabiti tudi druge mlade in manj mlade ter poletno mrtvilo v Ajdovščini poživiti s sproščenim druženjem ob zanimivih glasbenih skupinah. Letošnji jubilejni letni vrt so pospremili z nekaterimi novostmi.

Letni vrt se je kar nekajkrat selil, programsko pa spreminjal, pač v skladu z idejami trenutne garniture organizatorjev in globalnimi tehnološkimi spremembami. Današnje vodstvo Kaša se je ob prvi izvedbi letnega vrta še igralo z lego kockami in barbikami, so hudomušno zapisali na spletni strani. Zadnja leta se je letni vrt ustalil v zunanjih in notranjih prireditvenih prostorih Mladinskega centa in hotela v Palah. Svoje plodove Kašev letni vrt ponuja tako v glasbenih koktajlih kot v sokovih športa, smutijih kulture, mineštri kulinarike in krožnikih izobraževanja.

Kot jagoda na torti pa so v letošnji izvedbi letnega vrta petkove delovne akcije, ko študenti in drugi prostovoljci primejo v roke tudi orodje. Kašev letni vrt namreč letos obhaja jubilejno, že 20. izvedbo, zato so si v Kaš-u omislili nekaj posebnega, pravi predsednik Miha Černetič: »Petkovi dopoldnevi so namenjeni okolju, iz katerega prihajamo. Slednje nas je skozi leta oblikovalo, vzgajalo in prav zato Kašev letni vrt sploh lahko je. Prav zato si želimo del tega, kar nam je bilo dano, vrniti. S petkovimi obnovami, hudomušno naslovljenimi 'Popravi in pofarbej', si prizadevamo urediti vsaj nekaj delov našega kraja, za katere se nam zdi, da potrebujejo nekaj naše pozornosti.«

stojalaKula2Tako so že izdelali tri lesena stojala za kolesa, ki jih je zasnoval študent lesarstva Jure Kogoj in jih bodo postavili na ustrezna mesta v mestu. Največji zalogaj bo prenova rolkarskega parka v Palah, pri čemer bo finančno sodelovala tudi ajdovska občina.

Zadnje plodove letnega vrta bodo Kaševci obrali v soboto, 29. avgusta, ko bo tudi sicer na Ajdovskem obilo prireditev.