Sprejem za mlada športnika

datum: 03.10.2015
kategorija: Novice

Mlada plavalca Sara Ličen in Miha Rijavec sta letošnjo sezono zaključila z odličnimi uspehi. Skupaj s klubskimi kolegi sta ponosno pokazala medalje na sprejemu v petek zvečer, ki ga je burja iz Lavričevega trga pregnala v avlo Dvorane prve slovenske vlade.

sprejem plavalca Sara in Miha Sara in Miha plavata pod okriljem Plavalnega kluba Ajdovščina, enega mlajših ajdovskih športnih društev. V drugi resni sezoni požeti uspehi so velika potrditev trenerjem, da so na pravi poti – osnovni namen kluba je namreč prav tekmovalno plavanje. Predsednica Ana Ličen je nadvse ponosna na dosežene uspehe svojih varovancev, v prihodnosti pa bi si želela dodatnega bazena, ki bi omogočal še več in boljše treninge.

Sara Ličen je postala državna podprvakinja na 50 m prosto, tretja je bila v disciplinah 100 m delfin in 200 m prosto, na 50 m delfin ter 100 m prosto je osvojila 4. mesto, odlični pa sta tudi 7. in 9. mesto v kategorijah 100 m prsno in 200 m mešano. Miha Rijavec je kar sprejem plavalca Sara in Miha sedemkrat izboljšal svoje osebne rekorde, okoli vratu pa si je trikratni državni prvak v kajaku in kanuju na divjih vodah nadel lepo bero medalj. Ob treh zlatih še štiri srebrne in dve bronasti. Trenerka Nina Mozetič je vesela uspehov, ki nadaljujejo tradicijo Kajak kluba Soške elektrarne Nova Gorica.

Na petkovem sprejemu se je zbralo veliko podpornikov mladih športnikov.  Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin je čestital mladima športnikoma ter obljubil podporo občine še naprej. Med gosti so bili tudi državni svetnik Tomaž Horvat, predstavnik novogoriške občine Simon Rosič, pa domači športniki in športni funkcionarji. Dogodek je organiziralo trgovsko podjetje Fama, sponzor Plavalnega kluba Ajdovščina. Direktor Aleksander Lemut je ob tej priložnosti vsem plavalcem ob voščilih izročil še darila.