Mednarodno likovno srečanje Vipavski Križ

datum: 08.10.2015
kategorija: Novice

Od 27. septembra do 8. oktobra je potekalo tradicionalno, že enajsto mednarodno likovno srečanje v Vipavskem Križu. Na srečanju ustvarjajo likovni in fotografski ustvarjalci iz Slovenije, Italije, Španije, Kanade in Indije.

Letošnjega srečanja so se udeležili slikarji in kiparji Franc Golob, Vladimir Bačič, Azad Karim, Silva Karim, Zdravko Dolinšek, Miran Kordež, Jana Dolenc, Ivan Skubin, Anuša Blaško, Silva Copič, Sonja Makuc, Damijana Plešnar, Tera Curk Sorta, David Ličen, Olga Kolenc in Sašo Dominko iz Slovenije, Wanda Gradnik iz Italije, Alfonso J. Tejada iz Kanade, Angela Barbi iz Španije in Amit Kapoor iz Indije.

 

Za razliko od prejšnjih let je letošnje srečanje trajalo dva tedna. V nedeljo, 27. septembra, so slikarji tradicionalno ustvarjali v Vipavskem Križu, kjer so nekaterim ustvarjalcem iz tujine pridružili tudi slovenski in domači lokalni ustvarjalci. Celodnevno delovno druženje se je zvečer končalo s slikanjem na akvarelni papir, vendar ne z akvarelnimi barvami, temveč s črnim vinom. V naslednjih dneh so ustvarjalci, tako slikarji kot fotografi, samostojno iskali navdih v in okoli Križa. XI. mednarodno likovno srečanje se zaključuje z razstavo v Lokarjevi galeriji. Na ogled bo do 30. oktobra.