Prenova vrtca na Colu

datum: 29.01.2016
kategorija: Novice

Na Colu deluje en oddelek vrtca za otroke v starosti od treh do šestih let. Vendar se zanimanje staršev za vključitev v vrtec veča, zato se je občina Ajdovščina odločila za ureditev dveh oddelkov otroškega vrtca. Obstoječi prostori v stavbi nekdanjega Zadružnega doma na Colu tudi sicer niso najbolj ustrezni, instalacije so dotrajane, ogrevajo se z električno pečjo, premalo je igralnih površin …

vrtec col-zahodna fasadaObčinski svet je na včerajšnji seji potrdil dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP), ki ga je svetnikom predstavila Maja Ambrožič Fučka iz arhitekturnega ateljeja Risba s Ceste. Občina pa je danes že objavila razpis za izbiro izvajalca.

Naložba predvideva ureditev enega oddelka vrtca v pritličju za prvo starostno obdobje (igralnico, sanitarije za otroke, garderobo in razdelilno kuhinjo) ter enega oddelka vrtca v nadstropju za drugo starostno obdobje z igralnico, sanitarijami za otroke in osebje, pralnico, kotičkom za starše in dodatnim prostorom za igro. V mansardo bodo vgradili naprave za prezračevanje, iz pritličja bo dostop na pokrito teraso, zunanjemu igrišču bodo dodali še shrambo za rekvizite. Skupna površina prostorov vrtca bo po prenovi in dozidavi znašala 257 m2. Naložba je ocenjena na 300 tisoč evrov. V celoti bo financirana iz občinskega proračuna.