Pustovanja

datum: 03.02.2016
kategorija: Novice

Medtem ko vremenoslovci napovedujejo sneg, iz Mlinotesta že diši po krofih. V Ajdovščini je napovedana pestra paleta norčavih doživetij, z uvodnim petkovim nastopom kurentov Etnografskega društva Ježevka s Ptuja, ki že vrsto let obiskujejo Vipavsko dolino na povabilo trgovskega podjetja Fama. Zato računamo, da bodo maškare zagotovo pregnale mraz.

Obisk kurentov v petek, 5. februarja:  

Ob 9.30 – obisk marketa Podvelb na Colu in Osnovne šole Col;

Ob 10.45 – obisk centra starejših Pristan Vipava;

Ob 11.00 – sprejem pri vipavskem županu mag. Ivanu Princesu na Glavnem trgu v Vipavi;

Ob 14.00 -  sprehod po vipavskih ulicah do Nakupovalnega centra Fama Vipava

Ob 16.00 – tradicionalno pustovanje za otroke in mladino, z obiskom kurentov in izborom najboljših pustnih mask v Kulturnem domu v Vipavi.

Ob 17.00 – obisk KS Lože.

V soboto, 6. februarja, se bodo kurenti podali še v spodnji konec doline, na obisk krajevne skupnosti Šempas, popoldan pa bodo sodelovali še v pustni povorki skozi Šempeter pri Gorici.

Pustna sobota bo živahna v Dolgi Poljani, Konjeniško društvo Sveti Štefan namreč vabi na prav posebno pustno rajanje v družbi konj.

KAŠ v soboto zvečer prireja pustovanje v Baru MC Hiša mladih, zbirali bodo najboljše maske in jih tudi nagradili. Za ples bodo godli legendarni Leteči potepuhi, ki so se lani ponovno zbrali po kar 15 letnem premoru.

Za otroške pustne norčavosti v Ajdovščini bo poskrbel MC Hiša mladih, ki že tradicionalno vabi na otroško pustovanje na ajdovskih Policah. Potekalo bo na pustni torek, 9. februarja. Zabavali vas bodo Mojca Robič in njen Lepi svet, ob pomoči plesalk in plesalcev iz ADC. Najboljše maske bodo nagrajene.

Zaključna pustna zabava v Ajdovščini pa se bo zgodila v Klubu Baza, KUD Neznani junak ob prvi obletnici delovanja vabi na disco večer v maskah, DJ Janko bo vrtel vinilke.