Prireditve konec tega tedna stopnjujejo vročico do Ajdovščine v maju

datum: 20.05.2016
kategorija: Novice

Kmečke igre v Šmarjah

Konec tedna, ki je pred nami, se vsekakor splača preživeti na Vipavskem, saj ponuja nadvse pestro bero dogodkov za vse okuse. Napovedane so vinsko-kulinarične, športne, koncertne prireditve, pa takšne za ljubitelje eko-avtomobilov in seveda za otroke. Na obisk naše dežele pa vabijo tudi češnje, ki obilno in lepo zorijo.

tihopitje Že nocoj lahko na svoj račun pridejo ljubitelji vina in piva – v Šmarjah se z vinskim večerom pričenja tradicionalno praznovanje Med šmarenskimi griči, v Pivovarni Pelicon v ajdovskih Palah pa se bo zgodil prvi Primorski trk domačih – obrtnih pivovarn namreč. Plesni center ADC zvečer vabi na plesno predstavo. Zanimiv glasbeni dogodek bo v Faladurju, kjer bo nastopila zasedba MART, v Bazi pa bo hrupno z metalrockerji Avven.

Sobotna izbira je še bogatejša: v Budanjah se bodo na 1. mednarodnem srečanju dobili ljubitelji in lastniki električnih avtomobilov, v Vipavskem Križu pa na 1. festivalu zelena ljubitelji nogometin pridelovalci tega avtohtonega vipavskega vina. 5. mednarodni nogometni turnir mesta Ajdovščina bodo popestrili košarkarji s turnirjem v ulični košarki Wajdušna 2016. Šmarenski griči bodo v znamenju umetnosti, ob tradicionalnem ekstemporu letos prvič vabijo tudi na zanimivo popoldansko keramično ustvarjalnico. Ob športnih in družabnih dogodkih pa bo v soboto dopoldan svečano v Kamnjah - v spomnim pomembnemu rojaku, zaslužnemu čebelarju Janku Vodopivcu, bo odkrito spominsko obeležje. 

križV nedeljo se družabno zaključujejo praznik v Šmarjah, pa mednarodno srečanje z električnimi vozili v Budanjah in nogometni turnir mesta Ajdovščina. Otroci se bodo na povabilo Kluba Šport Ani po mestu sprehodili z Rimljanom, ekstremni tekači pa se bodo podali na že 3. Čaven vertikal kilometer – tek od Lokavca do koče na Čavnu, ki v 5 dolžinskih kilometrih meri dober kilometer v višino. To bo zanimiv dogodek tudi za pohodnike, ki bodo na Čavnu pozdravili tekače na cilju.

Od Lokavca do Čavna, 5 dolžinskih in 1 višinski kilometerNapovedi vseh dogodkov tega konca tedna si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

Petek, 20. maj

Sobota, 21. maj 

Nedelja, 22. maj