Mušič Pregelj Stupica skupaj v Pilonovi galeriji

datum: 15.06.2016
kategorija: Novice

Razstava Mušič Pregelj Stupica predstavlja vrhunce slovenskega modernizma v drugi polovici dvajsetega stoletja. Odprtje izjemne razstave bo na Poletno muzejsko noč, v soboto, 18. junija 2016, ob 19. uri, v Pilonovi galeriji Ajdovščina

Podnaslov razstave je (ne)dopustnost neke primerjave, ki ni nikakršna običajna primerjava treh slikarskih genijev slovenskega in evropskega modernega slikarstva, temveč gre za 'primerjavo' treh notranjih izkušenj, ki tako po vsebini – sporočilu likovne podobe, kot tudi po primerljivosti z evropskimi slikarji presega daljnosežnost umetnostnih 'resnic' in modernističnih 'spoznanj' v sodobni likovni umetnosti, v preteklosti in za bodoče umetnostne pristope.

Razstavljena dela prihajajo iz domačih in tujih zbirk; iz Muzejev moderne umetnosti v Beogradu in Zagrebu, iz Galerije Velenje in iz zbirke Adriatic Slovenica d.d., slike Zorana Mušiča pa je posodila tržaška družina Zanei.

Naslednjega dne po odprtju, v nedeljo, 19. junija ob 17. uri bo javno vodstvo po razstavi, vodi kustos razstave Andrej Medved, od torka do petka (21. junija do 24. junija) pa bodo po razstavi vodili kustosi Pilonove galerije Ajdovščina – vsak dan ob 17. uri.

Vodeni ogledi za organizirane skupine so mogoči po predhodni rezervaciji termina. Razstava, ob kateri je izšel katalog, bo v Pilonovi galeriji Ajdovščina na ogled do nedelje, 4. septembra 2016.