Za 27 novih delovnih mest 48 tisoč evrov občinske pomoči

datum: 16.08.2016
kategorija: Novice

Nabor ukrepov, s katerimi Občina Ajdovščina spodbuja odpiranje novih delovnih mest, že daje prve konkretne rezultate. Tako so denimo domači podjetniki že izkoristili predviden obseg spodbud pri sofinanciranju prispevka delodajalca na plače. Občina bo tako sofinancirala 27 novih trajnih delovnih mest.

V proračunu občine za leto 2016 je bilo za te spodbude namenjenih skoraj 50 tisoč evrov in že v začetku avgusta je bil ta prag dosežen, tako da je občina prejšnji teden zaprla javno povabilo delodajalcem. Ugodnost je izkoristilo 14 delodajalcev, ki so skupaj odprli 27 novih delovnih mest in sicer v skladu s pogojem, da bodo delavca zaposlili za najmanj tri leta. Pri tem gre za različna delovna mesta, od dela v proizvodnji ali storitveni dejavnosti do inženirjev in razvojnikov.  

Še približno toliko novih delovnih mest pa si občina v kratkem obeta še na račun drugega ukrepa, s katerim sofinancira neposredna vlaganja, torej gradnjo novih proizvodnih prostorov in posledično več zaposlitev. Tudi ta razpis je že zaključen, kot tudi za spodbujanje inovaciji. Občina bo 20 tisoč evrov namenila za tri inovacije, ki ustrezajo kriterijem letošnjega razpisa.