Projekcija družbeno-odgovornega filma Strah

datum: 23.03.2017
kategorija: Novice

V ajdovski Dvorani prve slovenske vlade bo jutri, v organizaciji MC Hiše mladih, predvajan film Strah slovenskega režiserja Dejana Baboska. Premiero je doživel novembra lani, ob začetku kampanje za strpnost. Film namreč opozarja na nevarnost rasizma, fašizma in ksenofobije. Po ogledu kratkega, 30-minutnega filma, bo potekal pogovor o temah, ki jih filma prinaša.

 Film Strah (Fear) z aktualno zgodbo poudarja nevarnosti rasizma, fašizma in ksenofobije ter javnost poziva k strpnosti in sprejemanju različnih kultur. Je eden prvih tovrstnih projektov pri nas, saj poleg umetniške vrednosti, predstavlja močno družbeno angažirano vsebino. Prikazuje zgodbo najstnika, ki podleže populistični propagandi ekstremne desnice, za kar plača visoko ceno. Del ekipe je tudi raper Trkaj, ki je za film prispeval skladbo in videospot Strah.

Po premieri v ljubljanskem Kinu Šiška film potuje po slovenskih krajih, mladinskih centrih in srednjih šolah. Jutri ob 19. uri bo na sporedu ajdovske Dvorane prve slovenske vlade, projekciji pa bo sledil še pogovor o temah, ki jih prinaša film.