Mednarodni pomladni festival petja - tretjič

datum: 12.05.2017
kategorija: Novice

Moški pevski zbor Srečko Kosovel že tretje leto organizira 'Mednarodni pomladni festival petja'. Tudi letos se ga bodo udeležili pevski zbori iz slovenskega prostora in tujine. Koncertni prizorišči ostajata Vipavski Križ za posvetni program in cerkev v Logu pri Vipavi za sakralno glasbo.

Na grajskem dvorišču (ali v grajski kleti, če bo vreme nagajalo) v Vipavskem Križu se bodo v soboto, 13. maja ob 19. uri zvrstili Vokalna skupina Bele Tinke iz Beltincev, Oktet Aljaž iz Svetega Antona in Komorni zbor Rubino iz Rovinja, za ogrevanje pa bodo s tremi skladbami poskrbeli kosovelovci.

Podobno bo ajdovski zbor odprl koncert tudi v božjepotni cerkvi Marije tolažnice žalostnih v Logu (v nedeljo, 14. maja ob 18. uri), kjer se bodo sestavoma iz Beltincev in Rovinja pridružila še domači Šumljak iz Budanj in Ženski pevski zbor Multifariam iz kraja Ruda v Italiji.

Organizatorji so prepričani, da bo tako pisan nabor nastopajočih zborov postregel z izjemno raznoliko in sporočilno, toda tudi kakovostno poustvarjalnostjo, saj so povabljeni zbori nosilci priznanj z domačih tekmovanj in festivalov v tujini. Ljubiteljem zborovske glasbe na Vipavskem se torej ponujata dva zanimiva glasbena večera.