Za praznik val zabave na bazenu

datum: 05.08.2017
kategorija: Novice

Zabavne vodne igre City Games, ki so nastale po zgledu nekdaj legendarnih Iger brez meja, bodo letos že drugič gostovale v Ajdovščini. Ajdovski bazen bo igre gostil na praznični dan, 15. avgusta.

Letos se bo karavana City Games v Sloveniji ustavila najprej v Mariboru (13. 8.), v Ajdovščini in v Kopru (16. 8.). Slovenski finale bo tako kot lansko leto v Kranju (18.8.). Zmagovalec Kranja bo Slovenijo zastopal na mednarodnem delu tekmovanja v Biogradu na Moru, kjer bodo nastopili najboljši predstavniki Hrvaške, Srbije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Madžarske, Poljske, Luksemburga in Italije.

Na igrah se pomeri pet ali šest ekip, ki so sestavljene iz po osmih tekmovalcev, med katerimi morajo biti vsaj tri dekleta. V slovenski finale se uvrstijo po dve ekipi z vsakega polfinala. Lani sta bili to ekipi Velenja in Ivančne Gorice. Ajdovski ekipi (druga je vskočila namesto Nove Gorice) sta zasedli četrto in peto mesto.

Proti katerim tekmecem se bo za vstop v finale tokrat borila ajdovska ekipa, za zdaj še ni znano, saj še potekajo kvalifikacije. Ajdovsko ekipo je sestavil gostitelj, Zavod za šport, in sicer iz znanih domačih športnic in športnikov.

Organizacijo iger podpira tudi Občina Ajdovščina, pri čemer zasleduje dva cilja – popestriti poletno dogajanje v mestu in pa širši javnosti predstaviti imenitne pogoje, ki jih za različne poletne dejavnosti nudi ajdovsko kopališče z razvejano ponudbo in vso potrebno spremljevalno infrastrukturo. Posnetke iger bodo namreč predvajali na TV ekranih.