Jesenske serenade - vrhunski koncerti mladih glasbenikov

datum: 06.09.2018
kategorija: Novice

Tudi v letošnjem septembru Jesenske serenade prinašajo štiri vrhunske koncerte glasbene mladine, potekali bodo v Lavričevi knjižnici in v grajski kleti v Vipavskem križu.

V letošnjih Jesenskih serenadah bomo v septembrskih petkovih večerih zopet lahko prisluhnili štirim koncertom, ki jih v sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko, organizira Zveza kulturnih društev Ajdovščina.  Na prvem koncertu 7. septembra se nam bo v Lavričevi knjižnici predstavil Kvartet klarinetov A vista. Koncert so poimenovali »Večer komornih plesov«. Naslednji petek 14. septembra v Vipavskem Križu bomo prisluhnili harfistki Uršuli Aščić, ki je svoj koncert poimenovala »Pravljični vrt«. Zopet se bomo preselili v Lavričevo knjižnico in v petek 21. septembra v večeru »Renesančnih V«, spoznali Vokalno instrumentalno skupino Ridiamo. Serenade bomo zaključili v Vipavskem Križu 28. septembra z večerom »Dixieland pri vas doma«, v izvedbi ansambla Dixie Šok Band.

Obljubljamo vam štiri vrhunske glasbene večere, v katerih se nam bodo predstavili vrhunski mladi glasbeniki, zato vse ljubitelje glasbene umetnosti vabimo, da se nam pridružite vsak petek v septembru ob 20. uri v Lavričevi knjižnici ali v grajski kleti v Vipavskem Križu. Tudi letošnje koncerte z izbrano besedo povezujeta igralca Tina Uršič in Dejan Pevčević. Za vse štiri koncerte na boste potrošili nič, saj je vstop prost, domov pa boste gotovo odšli bogatejši za štiri čudovite glasbene izkušnje.

Marjan Krpan