Preventivni ukrepi

datum: 26.02.2020
kategorija: Novice

Na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina so objavljene vse aktualne informacije v zvezi s preventivni ukrepi v primeru znakov okužbe s koronavirusom. Razlogov za preplah v naši občini ni, smo pa v primeru morebitnega pojava pripravljeni, zatrjujejo v Zdravstvenem domu in štabu Civilne zaščite, s katerimi je občina dnevno v stiku.

V Domu starejših občanov Ajdovščina so obiski preventivno prepovedani, navodila, kako stopiti v stik z oskrbovanci, so objavljena na njihovi spletni strani. Zdravstveni dom Ajdovščina pa ima v sodelovanju z občinskim štabom Civilne zaščite pripravljen kontejner za izolacijo.

S strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje so za sedaj izdana splošna navodila o samozaščitnem ravnanju. Občina z vsemi enotami, ki so zadolžene za zdravje občank in občanov, redno spremlja navodila na državni ravni in temu bo tudi prilagajala morebitne nadaljnje ukrepe. Izvajanje ukrepov, kot sta zapiranje javnih ustanov in prepoved obiskov, glede na trenutno stanje ni potrebno. Kot sporočajo iz ZD Ajdovščina, so sicer priporočljivi preventivni higienski ukrepi (redno umivanje rok, zračenje prostorov, izogibanje zaprtim prostorom z večjo množico ljudi ipd.). Glavno vodilo je, da bolna oseba ostane doma in o svojih simptomih obvesti zdravstveno službo. 

Koristne povezave: 

Zdravstveni dom Ajdovščina 

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)