Kmečka tržnica v pričakovanju ponudnikov

datum: 06.04.2020
kategorija: Koronavirus

Če nimate možnosti lastnega vrta, kupujte lokalno. Tržnica v Ajdovščini, ki je bila v preteklih dneh sicer bolj prazna, kar gre pripisati predvsem krizni situaciji, se je ponovno začela polniti s ponudniki.

V soboto, 11. aprila, torej tik pred veliko nočjo bo potekala tudi redna mesečna organizirana kmečka tržnica, vendar na novi/stari lokaciji – prodaja se bo vršila le nekaj metrov niže, na 'Križajevi' tržnici, na obstoječih stojnicah.

Tržnica je prodajalcem (kmetije, dopolnilne dejavnosti) na voljo vsak dan, redna mesečna kmečka tržnica pa bo v soboto, 11. aprila. S tržnico v Ajdovščini upravlja Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina, če bi želeli prodajati vaše pridelke, se torej obrnite na podjetje.  

Za prodajo na tržnici v času epidemije veljajo enaki pogoji, kot za trgovine – prodaja se torej lahko hrano, sadike, semena in podobno, ne pa tudi oblačil ali drugih predmetov, ki se jih ne uporablja za prehrano ali v kmetijstvu. Pri prodaji in nakupu na tržnici pa se je potrebno držati vseh ukrepov za preprečevanje širjenje okužbe s koronavirusom, nadeti si je potrebno maske, rokavice, se držati socialne distance …  

Mala tržnica Severne Primorske pa je zaživela tudi na socialnem omrežju Facebook. Domači ponudniki so se v krizni situaciji odlično organizirali in v skupini, ki šteje že preko 9.000 članov, je precej živahno, veliko je ponudbe in povpraševanja. Upamo, da bo javna skupina na Facebooku, ki je sicer začela delovati zaradi epidemije koronavirusa, živela naprej tudi po koncu teh kriznih razmer.