Pohodniki, pozor!

datum: 18.04.2020
kategorija: Novice

Foto: Darko (Hribi.net)

Planinsko društvo Ajdovščina obvešča, da je zaradi nevarnega podora zaprta Srednječavenska planinska pot, ki vodi s tunelov proti Čavnu.

Kot so sporočili iz Planinskega društva Ajdovščina, so zaradi aktivnega podora, ki predstavlja veliko nevarnost za pohodnike, bili primorani zapreti najbolj priljubljeno in obiskano planinsko pot na Čaven –  Srednječavensko pot. Vse pohodnike pozivamo k doslednemu upoštevanju zapore in priporočamo, da si za dostop do Čavna izberete druge, dostopnejše in varnejše poti. Vse občane pozivamo, da so pri hoji v hribe v teh dneh izdatno previdni in še posebno skrb namenijo varnosti. Prejšnji teden so naše sile zaščite in reševanje sodelovale pri reševanju planinca, ki mu je pri sestopu s Čavna spodrsnilo, pri tem se je huje poškodoval. Na kraju so poleg policista policijske postaje Ajdovščina in pripadnika civilne zaščite posredovali pripadniki GRS Tolmin – skupina iz Ajdovščine, ki so ponesrečenca na kraju oskrbeli.

S Planinskega društva Ajdovščina sporočajo še, da bodo v prihodnjih dneh ocenili obseg in način sanacije ter čimprej izvedli najnujnejša dala, da bo slikovita Srednječavenska pot spet varna za pohodnike.