Svetniki na izredni seji

datum: 11.05.2020
kategorija: Novice

V Dvorani prve slovenske vlade je v petek potekala izredna seja Občinskega sveta Občine Ajdovščina. Med drugim so svetniki razpravljali tudi o umestitvi Dnevnega centra za starejše v Pale.

Na petkovi seji  so ajdovski svetniki sprejeli sklep o spremembi in dopolnitvi dispozicije Ajdovščina –Pale. Občina je pridobila lastništvo nepremičnine, v kateri Dom starejših občanov načrtuje ureditev dnevnega centra s prostori za sprejem do 20 oseb. Dom starejših občanov Ajdovščina bo z investicijo kandidiral na Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno izvajanju dnevnih oblik varstva/začasnih namestitev za starejše.

Če bo konec maja ajdovski Dom starejših občanov uspel na državnem razpisu, bo v Palah kmalu zrastel Dnevno varstveni center. Da bi zadostili vse večjim potrebam, bo še dve dodatni skupini sprejel center na območju Ribnika, ki bo starostnikom ponudil tudi oskrbovana stanovanja. Dražba za tamkajšnja zemljišča se je zaradi epidemije nekoliko zavlekla, a bo predvidoma objavljena še pred poletjem.

Svetniki so se na izredni seji seznanili še z letnimi poročili javnih zavodov, za predstavnika Občine Ajdovščina v Upravni odbor Lokalne akcijske skupine Vipavska dolina pa potrdili Janeza Furlana.