Popolna zapora na Predmejo le do oktobra

datum: 17.08.2020
kategorija: Novice

Obvestilo o popolni zapori ceste na Predmejo, ki prične veljati danes.

Na današnjem sestanku, ki je potekal v prostorih Občine Ajdovščina, so se investitorji, izvajalci in pa občani, uspeli dogovoriti o milejši zapori ceste na Predmejo, ki bo zaradi del v prenovi vse tja do februarja. Popolna zapora bo sedaj veljala zgolj do oktobra z izjemo vikendov.

Na pobudo krajanov in Občine Ajdovščina so se predstavniki investitorja – Direkcije RS za infrastrukturo ter izvajalci in projektant sestali s krajani in vodstvom Občine Ajdovščina. Po predstavljenem projektu, ki zajema sanacijo obcestnih brežin in predorov, so se uspeli dogovoriti, da se bodo krajanom z zaporami čim bolj približali – tako bodo popolne zapore zgolj takrat, ko ne obstajajo druge možnosti. V prvi fazi je popolnoma zapora zaradi varnosti nujna.

Cesta na Predmeja bo tako popolnoma zaprta do konca septembra z izjemo vikendov, od oktobra dalje pa bo že omogočeno, da krajani in obiskovalci Gore na Predmejo dostopajo pred in po delavniku, saj bodo zapore takrat predvidene od 8. do 17. ure. Vse ostale termine bo izvajalec cesto odprl, da jo bodo tako turisti kot domačini prosto uporabljali. O predvidenih zaporah, ki bodo veljali za cesto na Predmejo, bomo sproti obveščali na naši spletni strani. S ponedeljkom, 17. avgusta, začne veljati popolna zapora.