Proslava ob kulturnem prazniku, 8. februar 2013

datum: 09.02.2013
kategorija: Novice

Prav na praznični dan, 8. februarja 2013 pod večer, je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini potekala osrednja proslava ob kulturnem prazniku v naši občini, letos v organizaciji Zveze kulturnih društev Ajdovščina. Praznični govor je pripravila ravnateljica Glasbene šole Vinka Vodopivca v Ajdovščini, profesorica glasbe, umetnica in predvsem zelo kulturna oseba, Bernarda Paškvan. Opozoriti je želela na splošno pomanjkanje kulture in morale, tudi v medsebojnih odnosih.

 Ob prihodu na proslavo nas je pričakala umetniška tržnica, ki je vse popoldne potekala na Trgu 1. slovenske vlade, ob spremljavi literarnega marataona - na malem odrčku je namreč potekal literarni bralni maraton in odmevala pretežno domača literarna ustvarjalnost. 

Kulturni program proslave so oblikovali šolski zbor OŠ Danila Lokarja pod vodstvom mojstrice Marinke Šuštar, simpatični šolski pevski zbor OŠ Šturje pod vodstvom odlične Zore Gregorc  in Moški pevski zbor Srečko Kosovel pod vodstvom izvrstnega Matjaža Ščeka. Literarno nit so med pesmimi napletali člani KUD Javorov Hudič, izbor literature in režijo je imel v rokah Peter Avbar.

Slavnostni govor Bernarde Paškvan.  

Tule si lahko ogledate fotogalerijo iz proslave.