Športne igre mladih tudi v Ajdovščini

datum: 16.05.2024
kategorija: Novice

Včeraj so se na nogometnem igrišču v Ajdovščini odvile Plazma Športne igre mladih, športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike, ki poteka po vsej Evropi. V Ajdovščini je koordinacijo prevzel Zavod za šport Ajdovščina s pomočjo društva ND Primorje in ŽRK Mlinotest. V različnih disciplinah se je pomerilo več kot 200 mladih iz več osnovnih šol in društev.

tPlazma Športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Ponujajo priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Igre so priložnost, da otroci in mladostniki pod športno zastavo, skozi fair play in prijateljsko tekmovanje, dajo svoj prispevek k širjenju tolerance, humanosti, spoštovanju različnosti, zatiranju nasilja in razvoju občutka za skupnost in sklepanju prijateljstva. tŠportne igre mladih je gostila tudi Ajdovščina – na nogometnem igrišču z umetno travo v ŠC Police.  Koordinacijo je vodil Zavod za šport Ajdovščina v sodelovanju z ND Primorje in ŽRK Mlinotest. Mladi so se pomerili v treh disciplinah, in sicer tek na 60 m, med dvema ognjema in igra spretnosti –poligon. Zmagovalci gredo v slovenski finale. Slovenski zmagovalci pa odpotujejo na veliki finale v Split, kjer se bodo srečali še z ostalimi državami, ki sodelujejo v tem projektu. Ambasadorji iger so znani športniki z Aleksandrom Čeferinom na čelu. V sklopu iger se bo v Ajdovščini odvijal tudi nogometni turnir, 26. 5. ter rokometni turnir, 8. 6.

tV projektu je v več letih nastopilo 2.760.000 otrok in mladih iz treh držav – Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Vse aktivnosti potekajo pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja, Evropske komisije, UEFA, MOK, FIFA, FIDE, FIBA ​​in pod visokim pokroviteljstvom vlad vseh sodelujočih držav.