Obvestila

Uspešni predlani, obeti za letos pa niso nič drugačni

datum: 24.04.2018
kategorija: Moja pobuda 2018

Nad Dolgo Poljano pogosto krožijo padalci, tudi zletišče je z Doma krajanov zelo dobro vidno. Zato ne čudi, da so se delavnice udeležili tudi krajani, ki v prostem času radi jadrajo nad Vipavsko dolino.

Poleg pobude po povezovalni poti so jadralni padalci izpostavili tudi potrebo po ureditvi parkirnega prostora za jadralce in planince ter ureditev pristajališča in vadbišča zanje. 

Zasedba na delavnici je bila številčna, udeležili so se je tudi predstavniki mladih in kar dva nekdanja predsednika okoliških krajevnih skupnosti, ki imata s projektom že pozitivne izkušnje. Tako v Budanjah, kjer postavljajo igrišče za odbojko na mivki, kakor tudi na Dolgi Poljani, kjer končujejo podporni zid za igriščem, so bili v preteklosti projekti uspešno izglasovani.

Podžupan Alojzij Klemenčič je znova poudaril pomen srečanj med predstavniki Občine in občani, saj se na tak način izmenja mnogo pogledov, obenem pa je občane pozval k dejavnemu sodelovanju in k posredovanju predlogov na Občino tudi izven projekta Moja pobuda.