Obvestila

Ne le infrastruktura, tudi vsebina!

datum: 25.04.2018
kategorija: Moja pobuda 2018

Predzadnja delavnica v sklopu participativnega proračuna 2019-2020 je bila izvedena na območju 5: Dolina – center, natančneje v Skriljah.

Delavnica je bila posebna po tem, da glavnina pogovora ni potekala o infrastrukturi ampak so udeleženci izrazili potrebo po osmišljanju in nadgradnji te infrastrukture tudi z vsebino. Kraji na tem območju imajo zelo bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, ki pa ni sistematično zbrana in podana na ogled prišlekom.

Diskusija, ki se je je kot predstavnik občine, obenem pa tudi kot domačin, tokrat udeležil podžupan Alojzij Klemenčič, je zavila v smer turistične ponudbe tega konca Vipavske doline. Dotaknila se je povezovanja z ostalimi kraji in razvoja tradicionalnih dogodkov, kot je na primer šagra, na višjo raven, ki bi bila kulturno in turistično zanimiva širše in ne samo v domačem kraju.

Skrilani si želijo tudi prireditvenega prostora - npr. odra ali atestirane prikolice. Pri pripravi dogodkov vsakokrat prav za takšno logistiko porabijo ogromno dragocenega časa, ki bi si ga želeli raje nameniti v vsebino.

Izražena je bila tudi pobuda po pitniku v bližini šole, po tem, da se članom društva omogoči usposabljanje za HACCAP, da lahko prireditve, ki jih izvajajo, tudi ustrezno, s kvalificiranim kadrom, izpeljejo.